Dizel mi Benzinli mi?

SERGEN DEMİRCAN / 25.04.2024 / SON DÜZENLEME 2019-04-11 11:20:56
Dizel mi Benzinli mi?

Araç seçimi yaparken dikkat edeceğimiz en önemli faktörlerden biri aracın benzinli mi, dizel mi olacağı konusudur.

DİZEL Mİ? BENZİNLİ Mİ?

Araç seçimi yaparken dikkat edeceğimiz en önemli faktörlerden biri aracın benzinli mi, dizel mi olacağı konusudur. Ancak bu iki seçeneğin birbirine bariz bir üstünlüğü yoktur bazı noktalarda dizel araçlar bazılarında ise benzinli araçların üstünlüğü bulunmaktadır. Ülkemizdeki mevcut benzin fiyatlarının pahalı olmasından dolayı dizele olan talep daha fazladır. Yani ülkemizde dizel araçların fiyatları benzinli araçlara oranla daha pahalıdır. Peki dizel araç ve benzinli araçların avantaj ve dezavantajları nelerdir?

DİZEL ARAÇLARIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI

Dizel araçlar yakıt noktasında daha ekonomiktir. Dizel motorlu araçlar yapıları itibariyle tork güçleri daha fazladır. Tork yapısının güçlü olması taşımacılık yapan kullanıcılara avantaj sağlar. Dizel motorlar daha çok ağır makineler için üretilmiştir. Dizel araçlar benzinli araçlara oranla daha maliyetlidir. Motor gücü bakımından benzinli araçlara oranla daha düşük seviyededirler. Beklenen performansı sağlayamayabilir. Dizel motorlara sahip araçlar benzinli araçlara oranla daha sık bakım istemektedirler. Bundan dolayı da maliyet anlamında benzinliler daha avantajlıdırlar. Dizel araçlar benzinli araçlara oranla atmosfere daha fazla zararlı gaz salınımı yapmaktadır.

BENZİNLİ ARAÇLARIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI

Benzinli araçlar dizel araçlara oranla daha ucuz olabilirler Motorları ve devir güçleri dizel araçlara oranla daha kuvvetlidir. Benzinli araçlar dizel araçlara oranla daha az bakım gerektirirler. Bu da benzinli araçların daha az maliyetli olmasına sebep olabilir. Benzin fiyatı dizele oranla daha pahalıdır. Tork gücü düşük olduğu için ağır yük taşımacılığında dizele oranla benzinli araçlar daha dezavantajlıdır. Satış konusunda dizelle karşılaştırıldığında benzinli araçların satışı daha maliyetlidir. Dizel mi benzinli mi sorusuna cevap verebilmek için aracımızı nerede ne kadar kullanacağız gibi sorulara cevap verilmelidir. Örneğin ağır yük taşımacılığında çalışacaksak dizel tercih edilebilir. Eğer yıl içerisinde fazla kilometre yapacaksak benzinli araçların daha avantajlı oldukları görülmektedir. Kısacası benzinli mi dizel mi sorusuna net bir cevabı bulunmamakla beraber kullanım şartlarına ve koşullarına göre değişkenlik göstermektedir.

Daha fazla bilgi ve uygulamalı çalışmalarımız için YouTube kanalımızdaki videoları izleyebilirsiniz.

Araç hakkında bilgi sahibi olmak hizmetkerimiz ve ücretlerini öğrenmek için ustayasor platformu üzerinden, bizi arayarak ya da doğrudan İstanbul Bağcılar Mahmutbey de bulunan servisimize gelerek bilgi alabilirsiniz. Zencar özel servis en kaliteli hizmeti en uygun fiyata vererek müşteri memnuniyeti odaklı çalışmayı ilke edinmiştir.


 Zencar Özel Servis Tanıtım Videosu

Bu video ile zencar özel serviste yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermeye çalıştık. Türkiye'de ilk olan A'dan Z'ye servis konsepti ile özel servise ve araca dahil her alanda hizmet vermekteyiz. Bizler için kaliteli hizmet ve uygun fiyat müşteri memnuniyeti için en önemli değerlerden biridir. YouTube kanalımız üzerinden örnek uygulamalı videolarımızı izleyerek bilgi alabilirsiniz. 

Ayrıca sizler için hazırladığımız servisimize gelmeden sorularınızı sorabileceğiniz ustaya sor platformu üzerinden ürün hizmet ve fiyatlarımız hakkında bilgi alabilirsiniz.

WhatsApp üzerinden fiyat bilgisi almak için: 0555 167 4045 numaralı telefona aracın görsellerini gönderebilirsiniz.

Zencar YouTube Sayfamız üzerinden yayınladığımız videolardan bazıları: 

YouTube kanalımıza abone olarak güncel videolarımızı takip edebilirsiniz. 

YORUM YOK

YORUM YAZ

FİYAT TEKLİFİ İSTE

YUKARI