Bağcılar Motor Bakımı

SERGEN DEMİRCAN / 24.04.2024 / SON DÜZENLEME 2019-04-11 11:39:23
Bağcılar Motor Bakımı

Bağcılar Mahmutbey'de bulunan zencar otomotiv'de kullandığınız araçların bakımı geldiğinde ya da ikinci el satın aldığınız aracı bakım yaptırmak istediğinizde zencar hizmetinizde.

Bağcılar Motor Bakımı

Bağcılar mahmutbey bölgesinde faaliyetlerine devam eden zencar oto servis, motor bakım ve tamir alanında tecrübeli ustalarıyla hizmet vermektedir. Kaliteli hizmet uygun fiyat konsepti ile kurulduğu günden bu güne müşteri sayısını artırarak çalışmalarına devam edip müşteri memnuniyetini her zaman ilk planda tutmuştur.

Motor Bakımı Nasıl Yapılır

Aracımızın motor bakımı belirli zaman aralıklarında yapılması gereken bir konudur. Motor bakımının aksatılması ya da zamanında yapılması aracınızın kullanım ömrüyle doğrudan orantılıdır. Aracınızın motor bakımını kendimiz de yapabiliriz ama tavsiye edilen her zamanki gibi işin uzmanlarının bu konuları halletmesidir. Araçlarımızda hemen hemen yapılan her işlem araç motorunu korumaya yönelik olsa da motor arızaları her araç için kaçınılmaz bir şekilde karşılaşabileceğimiz bir sorundur. İşte tam da bu noktada arızayla karşılaşma zamanını mümkün olduğunca uzun bir zamana yayma düşüncesi motor bakımının bir kat daha önem kazanmasına neden oluyor. Araç motorlarının durumu sıfır araç alımlardan ziyade ikinci el araç alımlarında dikkat edilmesi gereken en önemli unsurdur. Alacağımız ikinci el araçta aracın dış yüzeyinde meydana gelmiş olan göçük veya çizik gibi unsurlar aracın motorunda meydana gelmiş bir arızaya oranla daha az bir maliyete halledilebilir. Bu noktada alacağımızın aracın öncelikle dış görüntüsünden ziyade iç aksamına yani motor aksamlarına bakmamız aracın bize maliyetinin daha net olarak görünmesini sağlayacaktır.

Motor Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

 Aracımızda kullanacağımız motor yağına dikkat etmemiz gerekir. Kullandığımız motor yağları belirli zaman sonra koruma işlevlerini yitireceği için zamanla katılaşır ve motorda bulunan yağ kanallarını tıkayarak motorun arıza vermesine neden olabilir.

 Aracımızın motor suyunu soğutma sistemini sürekli kontrolünüz altında tutun ve aracınızın suyunun hararet seviyesine dikkat edin hararet yapan araç motoru ciddi zararlar alabilir.

 Motorun bakımı sadece motor aksamlarını kontrol altına almakla sağlıklı bir sonuç vermeyebilir tam anlamıyla motorunuzun sağlıklı bir şekilde çalışmasını istiyorsanız motorla alakalı akü, buji, hava filtresi ve yağ filtresi gibi aksamlarında kontrolü sürekli yapılmalıdır.

 Motorla alakalı tüm göstergeleri sıklıkla inceleyin örneğin yağ göstergeleri yağ azaldığı durumu gösterdiğinde derhal yağ değişimi yapmalısınız aksi halde motorunuz ciddi zararlar alabilir.

Motor Bakımı Kapsamında Yapılan Çalışmalar

 Yakıt filtresi ve hava filtresi kontrolü ve değişimi

 Motor soğutma suyu kontrolü ve değişimi

 Bujiler

 Triger kayışı

Motor Arıza Verme Nedenleri

 Yakıt ve hava filtresi eskimesi durumunda, triger kayışı koparsa

 Hararet yapar veya soğutma suyu biterse

 Motor yağı ve buji bozulursa

Bağcılar motor bakımı ya da tamiri için oto servis arayanların ihtiyaçlarını uygun fiyatlara karşılayabileceği zencar oto servis sizlere destek vermek için haftanın 6 günü sabah 8:00 - 19:30'a kadar sizlere hizmet vermektedir. Çalıştığı için aracını servise getiremeyen müşterilerimize gerekli belgeler doldurulup imzalandıktan sonra aracı park ettiği yerinden teslim alınıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra alındığı park yerine teslim edilir. 

4


www.zencar.com.tr

Zencar Özel Servis olarak motor bakım tamir arıza bakımlarında en uygun fiyatlarla kaliteli hizmet vermekteyiz. İstanbul Bağcılar Mahmutbey de bulunan oto servisimize gelerek hizmet alabilirsiniz.


2 YORUM

  • Mahmut
    2019-08-02 10:57:51
    Bakım nekadar
  • Ahmet
    2020-11-08 11:48:15
    Bakim ne kadar

YORUM YAZ

FİYAT TEKLİFİ İSTE

YUKARI